top of page

Make-up shoppen in Nederland


Deze keer gaat het even niet over een make-up applicatie of een tip, maar over merken die in fysieke winkels in Nederland te shoppen zijn. Ik was het overzicht zelf een beetje verloren, dus tijd voor een samenvatting!

Naast de gewone make-up merken die we vinden in de drogisterijen en parfumeries, zijn er een aantal merken waarvan mijn hartje sneller gaat kloppen en vaak gewoon in de fysieke winkel te shoppen zijn! Ik heb dus even een stevige selectie gemaakt van merken waar ik erg blij van word:

MAC Cosmetics

MAC, mijn kit is er deels mee gevuld en ik heb er een aantal fijne favorieten gehaald in de loop der jaren. Maar waar koop je het?

Je kunt hiervoor terecht bij de Bijenkorf en de MAC counters in geselecteerde Douglas filialen, maar er is ook een Pro Store (voor mij natuurlijk erg fijn) aan de Heiligeweg 5 in Amsterdam. Stila Dit fijne merk is in Nederland misschien nog niet zo bekend, maar ze hebben hele fijne blushes: de Convertible Color blushes. Ook hebben ze aan bekendheid gewonnen door hun nieuwe Glitter & Glow liquid eyeshadows. Te vinden bij The Beauty Editor aan de Herengracht 447 in Amsterdam.

Make-Up For Ever

Dit prachtige merk zit tot mijn eigen verbazing ineens in Amsterdam! Wie had dat gedacht? Hier haal ik mijn geliefde wenkbrauw product Aquabrow. Je vindt Make-Up For Ever aan de Huidenstraat 21 in Amsterdam.

Inglot

Het merk waar ik mijn kit mee gestart ben een aantal jaar terug en waar ik zelf een poosje heb gewerkt. Ik heb me toen vooral toegespitst op het Freedom System, hierbij vul je een leeg palette met allerlei producten en kleuren naar keuze. De Inglot brand store vind je in Amersfoort aan de Langestraat 71, vanaf zaterdag 13 mei 2017 aan de Kalverstraat 64 in Amsterdam, bij Cosmania aan de Herenstraat in Amsterdam en bij geselecteerde salons.

NYX

Een mooi budgetmerk met onder andere tactische dupes van populaire make-up merken. NYX is in korte tijd vrij snel verspreid in Nederland en dat is goed nieuws! Je vind ze aan de Kalverstraat 12 in Amsterdam, maar ook in een goed aantal geselecteerde Douglas filialen (waaronder Tilburg, yay!)

Make-up Studio

Een prachtig make-up merk van Nederlandse origine die zijn roots in Backstage aan de Rozengracht 101-103 en de Heiligeweg 32 in Amsterdam heeft liggen. Maar ook vind je ze in Den Haag en Eindhoven en bij diverse geselecteerde salons. Huda Beauty Het cosmetica merk van Huda Kattan. Dit merk is populair geworden vanwege de kunstwimpers, maar hierna volgden al snel de liquid lipsticks en de eyeshadow palettes. Je kunt Huda Beauty vinden bij The Beauty Editor aan de Herengracht 447 in Amsterdam.

Charlotte Tilbury

Dit luxueuze merk is nog niet zo heel lang in Nederland te vinden, maar heeft al behoorlijk wat vrouwenhartjes gewonnen. De welbekende Magic Cream range is van haar en is ondertussen behoorlijk iconisch geworden. Je vind Charlotte Tilbury in de Bijenkorf aan de Dam 1 in Amsterdam.

Bobbi Brown

Een merk erg gericht op de natural healthy skin look opgericht door een visagist met dezelfde naam. Dit merk vind je in de Bijenkorf en de Douglas.

Kiko

Weer een budgettoppetje. Waar we vroeger blij werden als we weer eens naar Centro konden, hoeven we nu amper een paar meter te lopen voor de dichtstbijzijnde shop. Deze vind je bijvoorbeeld aan de Kalverstraat 19 in Amsterdam, maar ondertussen heeft (bijna) elke grotere stad een filiaal gekregen.

Benefit

Benefit, het merk dat bekend is vanwege de Hoola bronzing producten en highlighters als Highbeam en Sunbeam. Dit merk vind je in de Douglas filialen.

Urban Decay

Het ietwat alternatieve merk plunderden we vroeger tijdens vakanties bij de welbekende Sephora, maar tegenwoordig kunnen we ons laten gaan bij verschillende Ici Paris filialen waaronder die aan de Kalverstraat 36 - 38 in Amsterdam, maar ook in Den Haag en Rotterdam. Too Faced We kennen dit merk natuurlijk al enkele jaren van toen we nog een Sephora hadden in Nederland en de Franse Sephora's die we iedere vakantie vrolijk plunderen. Het merk staat bekend om de Chocolate eyeshadow palettes en de cute verpakkingen. Too Faced is tegenwoordig te verkrijgen bij de Douglas in Hoog Catharijne, Utrecht.

Becca Cosmetics Eveneens te verkrijgen bij de Douglas in Hoog Catharijne in Utrecht. Dit merk heeft laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun pressed en liquid highlighters en zijn een goede aanvulling in mijn kit geweest.

Laura Mercier

Dit make-up merk, van een visagiste met dezelfde naam en bekend van haar Flawless Face look, is verkrijgbaar bij de Bijenkorf aan de Dam 1 in Amsterdam, maar ook in Rotterdam en Den Haag en daarnaast bij Skins Cosmetics.

Ellis Faas

Je hebt ze vast wel eens gezien, de bullet-vormige verpakkingen van dit prachtige merk. Ook dit merk is van (een Nederlandse!) visagiste met dezelfde naam en is wereldwijd bekend. Dit merk is te verkrijgen bij Skins Cosmetics aan de Runstraat 11 in Amsterdam, maar ook andere steden verspreid over Nederland.

Kevyn Aucoin

De make-up artist die bekend stond (en nogsteeds staat) als de master in het sculpten van gezichten. De make-up lijn heeft pareltjes als de sculpting powder en de concealer met de naam Sensual Skin Enhancer. Deze make-up lijn is te koop bij The Beauty Editor aan de Herengracht 447 in Amsterdam. Giorgio Armani Beauty Naast dat het een bekend Italiaans modehuis is, is Giorgio Armani ook populair vanwege de foundations die verkrijgbaar zijn in verschillende finishes. Dit luxe cosmeticamerk is sinds kort te vinden bij de Douglas in Hoog Catharijne, Utrecht.

Backstage

Oke, niet echt een make-up merk, maar wel een goede winkel om make-up (en andere beauty accessoires) te shoppen. Deze winkel is vooral gericht op de professionals en theater make-up, maar je kunt er heerlijk rondneuzen en er zijn merken te vinden als Kryolan, Ben Nye, Make-up Studio, Viseart en Embryolisse. Zoeva Een fijn budget penselen merk die prima presteren. Ook hebben ze make-up in verschillende categorieën. Je kunt Zoeva vinden bij de Douglas in Hoog Catharijne, Utrecht.

Nars

Ik hoop dat de geruchten kloppen, dus deze is nog even onder voorbehoud. Maar ik zal een gat in de lucht springen als Nars eindelijk neerstrijkt bij de Bijenkorf in Nederland! Ik heb hier een flink aantal producten van in mijn persoonlijke make-up verzameling, en hoop ook steeds meer aan mijn professionele kit toe te kunnen voegen (verkrijgbaarheid is hierbij belangrijk). Duimen!

Edit: Inmiddels is Nars sinds vorige maand neergestreken in verschillende Bijenkorf filialen, waaronder Amsterdam.

Ik zal dit artikel zo nu en dan even updaten met bijgewerkte informatie. Edit febr 2018: Stila, Too Faced, Becca Cosmetics, Huda Beauty, Giorgio Armani Beauty en Kevyn Aucoin toegevoegd. Edit aug 2019: Aangezien ik sinds kort in de USA woon, is het erg lastig deze lijst nog bij te houden. Ik laat het wel gewoon online staan.

Recent articles

Category

Follow me

Tags

bottom of page