Make-up shoppen in Nederland


Deze keer gaat het even niet over een make-up applicatie of een tip, maar over merken die in fysieke winkels in Nederland te shoppen zijn. Ik was het overzicht zelf een beetje verloren, dus tijd voor een samenvatting!

Naast de gewone make-up merken die we vinden in de drogisterijen en parfumeries, zijn er een aantal merken waarvan mijn hartje sneller gaat kloppen en vaak gewoon in de fysieke winkel te shoppen zijn! Ik heb dus even een stevige selectie gemaakt van merken waar ik erg blij van word:

MAC Cosmetics

MAC, mijn kit is er deels mee gevuld en ik heb er een aantal fijne favorieten gehaald in de loop der jaren. Maar waar koop je het?

Je kunt hiervoor terecht bij de Bijenkorf en de MAC counters in geselecteerde Douglas filialen, maar er is ook een Pro Store (voor mij natuurlijk erg fijn) aan de Heiligeweg 5 in Amsterdam. Stila Dit fijne merk is in Nederland misschien nog niet zo bekend, maar ze hebben hele fijne blushes: de Convertible Color blushes. Ook hebben ze aan bekendheid gewonnen door hun nieuwe Glitter & Glow liquid eyeshadows. Te vinden bij The Beauty Editor aan de Herengracht 447 in Amsterdam.

Make-Up For Ever

Dit prachtige merk zit tot mijn eigen verbazing ineens in Amsterdam! Wie had dat gedacht? Hier haal ik mijn geliefde wenkbrauw product Aquabrow. Je vindt Make-Up For Ever aan de Huidenstraat 21 in Amsterdam.

Inglot

Het merk waar ik mijn kit mee gestart ben een aantal jaar terug en waar ik zelf een poosje heb gewerkt. Ik heb me toen vooral toegespitst op het Freedom System, hierbij vul je een leeg palette met allerlei producten en kleuren naar keuze. De Inglot brand store vind je in Amersfoort aan de Langestraat 71, vanaf zaterdag 13 mei 2017 aan de Kalverstraat 64 in Amsterdam, bij Cosmania aan de Herenstraat in Amsterdam en bij geselecteerde salons.

NYX

Een mooi budgetmerk met onder andere tactische dupes van populaire make-up merken. NYX is in korte tijd vrij snel verspreid in Nederland en dat is goed nieuws! Je vind ze aan de Kalverstraat 12 in Amsterdam, maar ook in een goed aantal geselecteerde Douglas filialen (waaronder Tilburg, yay!)

Make-up Studio

Een prachtig make-up merk van Nederlandse origine die zijn roots in Backstage aan de Rozengracht 101-103 en de Heiligeweg 32 in Amsterdam heeft liggen. Maar ook vind je ze in Den Haag en Eindhoven en bij diverse geselecteerde salons. Huda Beauty Het cosmetica merk van Huda Kattan. Dit merk is populair geworden vanwege de kunstwimpers, maar hierna volgden al snel de liquid lipsticks en de eyeshadow palettes. Je kunt Huda Beauty vinden bij The Beauty Editor aan de Herengracht 447 in Amsterdam.